Filmmakare, författare, eftersöksjägare, vildsvinsexpert etc, oavsett vilken etikett som sätts på mig, så löper det en röd tråd genom mitt jägarliv – nyfikenheten och viljan att lära mig mer om jakt, jakthundar och jaktskytte.
Jag bor av ohejdad vana på Österlen i Skåne. Jag brinner för all jakt, men lite extra för drevjakter, men framförallt för löshundsjakt på älg och vildsvin. Så det mesta jag gör här i livet kretsar kring högviltjakt, eftersök och jaktskytte samt att försöka dokumentera det på film. När jag berättar för folk vad jag sysslar med så kommer ofta följdfrågan – men vad jobbar du egentligen med? Det är ett sant privilegium att sedan 25 år tillbaka få jobba med det jag tycker är roligast av allt nämligen jakt.
Jag har precis som alla andra i min jägar-generation fått vara med om en helt fantastisk jaktlig resa. I unga år var det småvilt som gällde, inte högvilt. Vi hade en stark kaninstam runt huset och traktens bönder betalade, en med dagens mått allt för ung jägare, skottpengar för varje kaninsvans jag visade upp. Idag är tyvärr småviltjakten tyvärr endast ett minne blott. Men jag har också fått uppleva rådjurs-, dovvilt-, kronvilt- och älgstammarnas explosiva uppgång och vissa fall nedgång och hur otroligt mycket jakten förändrats.
Jag började i tonåren göra eftersök på klövvilt med mina wachtel- och vorstehhundar, erfarenheter som samlades min första bok. Sedan hade jag den osedvanliga turen att bo i ett av de områden där vildsvinen först etablerade sig. Eftersom jag jagat vildsvin en del på kontinenten insåg jag att detta viltet skulle komma att rita om den jaktliga kartan totalt även i Sverige. Så blev det anledningen till att skriva en bok till och konsekvensen av den blev att jag under några år for land och rike runt och höll föredrag om vildsvin. Min första jaktfilm gjorde jag 2002 och den var egentligen tänkt som ett kul engångsprojekt, sedan skulle jag fortsätta att göra reportage i jaktidningarna – men det blir inte alltid som man tänkt sig.
Jag håller föredrag om vildsvin, eftersök, jaktskytte m fl ämnen med olika infallsvinklar, såsom jaktetik, säkerhet, val av utrustning, jakt med hundar, viltförvaltning, etc. Föredragen anpassas efter målgruppen och är mestadels en till två timmar långa.